El konulan-kapatılan taşınmazlar milli emlak otomasyon sistemine devredildi
Maliye Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uygulanan OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan-kapatılan kurumların listesini çıkardı. FETÖ ve PKK gibi ihanet yavularından kalan taşınmazlar milli emlak otomasyon sistemine entegre edildi. Şimdiye kadar kapatılan kurumlardan alacakları olan 90 bin kişi Maliye Bakanlığı'na başvurdu.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından uygulanan OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan kapatılan kurumların dökümü çıkarıldı. İhanet yuvalarının röntgenini çeken Maliye Bakanlığı; yaptığı çalışmayla listelenen gayrimenkuller için bakanlığın otomosyon sistemi üzerinden veri bankası oluşturdu.
İHANET YUVALARININ LİSTESİ HAYLİ KABARIK
Buna göre; milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen terör örgütleri ile irtibatı olduğu belirlenen 34 özel sağlık kuruluşu, 2 bin 406 özel öğretim kurum ile özel yurt ve pansiyon, bin 326 vakıf ve dernek bunların iktisadi işletmeleri yer aldı. Yine, 15 vakıf yükseköğretim kurumu, 31 sendika, federasyon ve konfederasyon, 733 dershane, 63 özel radyo ve televizyon kuruluşu olmak üzere, 109 gazete, dergi ile yayınevi, dağıtım kanalı ve haber ajansı olmak üzere 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı.
El konulan bu yerlerle ilgili olarak Hazinece devralınan yerlerin tahsis veya diğer yöntemlerle değerlendirilmesine kadar geçecek sürede geçici kullanımları ilgili kurumlara yönetimleri bırakıldı. Bu kapsamda özel sağlık kurumları Sağlık Bakanlığı'na, özel öğretim kurumları Milli Eğitim Bakanlığı'na, Vakıf yükseköğretim kurumlarının sağlık uygulama ve araştırma merkezleri haricinde kalanlar kısımları üniversitelerin geçici kullanımına devredildi. Yükseköğretim özel öğrenci yurtları ve pansiyonları da kredi yurtlar kurumuna geçici olarak devredildi.
90 bin alacaklı başvurdu
Bu arada söz konusu kapatılan kurum ve kuruluşlardan alacaklı olan şahıs ve işletmelerden de Maliye Bakanlığı'na 90 bin 716 dilekçe geldiği öğrenildi. Kapatılmasına karar verilen 15 dergi, 29 yayınevi, 45 gazete, 64 televizyon ve radyo ile 3 haber ajansının da satış ve tasfiyesinin sağlanması için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devrinin yapıldığı belirtildi. TMSF'nin yönetiminde 750 civarında FETÖ şirketi bulunuyor.
5 BİN 615 TAŞINMAZ MİLLİ EMLAKTA ARTIK
Kapatılan kurum ve kuruluşların taşınmazları ile ilgili bir veri bankası oluşturuldu. Hazineye intikal eden taşınırların kaydı ve takibi amacıyla milli emlak otomasyon sisteminde bir bilgi giriş sistemi oluşturuldu. Bu sistem aynı zamanda muhasebat sistemi ile de entegrasyonu sağlandı. Böylece kapatılan kurum ve kuruluşların kullanımında bulunan taşınmazların mülkiyet durum envanterinin oluşturulması, takibi ve Hazine'ye tesciline yönelik milli emlak otomasyon projesi ile vergi bankası oluşturuldu. Bu çerçevede de şimdiye kadar 5 bin 615 taşınmaz milli emlak otomasyon sistemine girildi.
Konular
- Devlet memuru bir emlakın satımına aracılık ederek komisyon alabilir mi?
- Vatandaşlara konut desteği artırılıyor
- Kira gelirinden düşülebilecek giderler nelerdir?
- Kira beyannamesi verilmezse cezası ne olur?
- AŞTİ taşınacak mı?
- Kimler değer artış kazancı vergisi beyannamesi veriyor?
- Kira bedeli tespiti davası açılabilir mi?
- Milli botanik bahçesi projesi nerede?
- Kentsel dönüşümde müteahhite para ödenir mi?
- Yargıtay'dan balkon demirleriyle ilgili emsal karar
- Kira beyannamesi için son gün ne zaman?
- Kira artışı hesaplama kuralı nedir?
- Hangi aylarda evler daha çok satılır?
- Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir?
- Lojmanların satış süreci nasıl işleyecek?
- Kamu konutları satılabilir mi?
- Lojmanlarda öncelikli satın alma hakkı kimin?
- Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak?
- Kaçak yapılara yeni düzenleme geliyor
- Yeni otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?
- Tapusu olmayana yapı belgesi verilecek
- Hırsıza davetiye çıkaran site yönetimi zararı öder mi?
- Depremi önceden haber veren konut dönemi başlıyor
- İmar barışı çıktı mı?
- 10 soruda imar barışı hakkında merak edilenler
- Yargıtay'dan kiracılar için emsal karar
- Kira sözleşmesinde artış oranı yoksa zam yapılabilir mi?
- Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği değişiyor mu?
- Tapu harcı düştü
- Lise mezunu olmayan kişiler emlakçılık yapamıyor mu?