Ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır?
Parsel pafta sorgulama işlemi Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır. Online olarak parsel pafta sorgulama yapabilirsiniz. Parsel pafta sorgulamanızı nasıl yapacağınızı sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
• PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
• PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Sınırları belli olan arazilerin kişiler ve kanunlar ve ya kurumların hakları kormuş bir durumda olan arazilere parsel adı verilmektedir. Sadece kişiler parsel sahibi olmaya bilir vakıf ve ya belediyeler de bu hakka sahip olma imkanları vardır. Parsel pafta sorgulama yapmanı için birtakım bilgileri bilmeni gerekmektedir. Parsel pafta sorgulama yapmanı için bilmeni gereken bilgileri siler için sıralayacağız. İlçe bilgisi ve köy mahalle bilgisine ve ada bilgisine ihtiyacını vardır. bu bilgiler olmadan parsel pafta sorgulaması yapmanı mümkün değildir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün artık internet üzerinden online bir şekilde pafta, arsa, parsel, tapu gibi arazilerin sorgulamak mümkün olacaktır. Böylece yapılan yeni hizmetlerle birlikte birçok vatandaş internet yardımı ile tapu sorgulaması yapma olanağı sağlamaktadır.
Özellikle parsel pafta sorgulaması yapmak isteyen bir kişi böyle kaliteli bir hizmet sayesinde istediği bilgilere rahat ve hızlı bir şekilde ulaşma imkanı bulunmaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ile birlikte yürütülen bu sistem kapsamında ortak ürün olan parsel pafta sorgulama vatandaşların beğenisini toplamakla birlikte hızlı ve kaliteli bir şekilde hizmet sağlanmaktadır. Parsel ve pafta sorgulama sisteminin açık ve sorgulanabilirliğiniz olması vatandaşların bu uygulamaya daha çok yoğunlaşmasını sağlamaya gerekçe gösteriyor. Parsel ve pafta sorgulama işlemini yapmak bilgilere erişmek için kolaylık sağlamaktadır. Proje için çalışan kişilerin ve ya firmaların, plan yaptıkları bölge ve ya yapacakları bölge için bölgeye yönelik arazi çalışması yapmaları gerekmektedir. Proje çalışanları bu projeye başlamaları için be ya yürütebilmeleri için uygun bir arazi bulmaları gerekmektedir. Tapu ve Kadastronun böyle bir hizmeti sayesinde belirlemekte olan alanın kime ait olduğunu öğrenmek amacı ile bu denli bilgileri hızlı olarak yapabilmelerini sağlamaktadır. Sahibi belli olmayan araziler için kullanım gerçekleştirilebilir. Parsel pafta sorgulaması yapmanı için öncelikle hangi il ve ilçede yapmanız gerektiğini bilmeni gerekmektedir. Daha sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sistemine giriş yapmalısını. Parsel pafta sorgulaması yaparken herhangi bir şifreye ihtiyaç duyulma ve üyelik istenme. Siteye giriş yaptıktan sonra açılan sayfada sorgulama kısmını kendinize uygun olanı işaretleyin yani sizden istenen; idari sorgu ve coğrafi sorgudur. Bu seçeneklerden bir tanesini işaretledikten sonra sorgulatmak istediğini parselin hangi şehirde olduğunu belirtiniz. Ardından parselin olduğu ilin hangi ilçeye bağlı olduğunu da seçini. Mahalle ve köyü işaretleyiniz. Daha sonra ada durumunu ve son olarak parseli seçmeni gerekmektedir. Sizlere anlattığımı gibi bu bilgilerden yararlanarak sisteme bilgileri doğru ve eksiksiz girdiğinizden emin iseniz sorgulama yazısını tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece sorgulama işlemini gerçekleştirmiş durumda olacaksınız. Ada, parsel ve ya pafta parsel sorgulama aynı şeylerdir aralarında fark bulunmamaktadır. Hepsini aynı şekilde aynı yerden bilgilerine ulaşmanı mümkün olacaktır.
Konular
- Devlet memuru bir emlakın satımına aracılık ederek komisyon alabilir mi?
- Vatandaşlara konut desteği artırılıyor
- Kira gelirinden düşülebilecek giderler nelerdir?
- Kira beyannamesi verilmezse cezası ne olur?
- AŞTİ taşınacak mı?
- Kimler değer artış kazancı vergisi beyannamesi veriyor?
- Kira bedeli tespiti davası açılabilir mi?
- Milli botanik bahçesi projesi nerede?
- Kentsel dönüşümde müteahhite para ödenir mi?
- Yargıtay'dan balkon demirleriyle ilgili emsal karar
- Kira beyannamesi için son gün ne zaman?
- Kira artışı hesaplama kuralı nedir?
- Hangi aylarda evler daha çok satılır?
- Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir?
- Lojmanların satış süreci nasıl işleyecek?
- Kamu konutları satılabilir mi?
- Lojmanlarda öncelikli satın alma hakkı kimin?
- Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak?
- Kaçak yapılara yeni düzenleme geliyor
- Yeni otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?
- Tapusu olmayana yapı belgesi verilecek
- Hırsıza davetiye çıkaran site yönetimi zararı öder mi?
- Depremi önceden haber veren konut dönemi başlıyor
- İmar barışı çıktı mı?
- 10 soruda imar barışı hakkında merak edilenler
- Yargıtay'dan kiracılar için emsal karar
- Kira sözleşmesinde artış oranı yoksa zam yapılabilir mi?
- Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği değişiyor mu?
- Tapu harcı düştü
- Lise mezunu olmayan kişiler emlakçılık yapamıyor mu?