İl bazında kentsel dönüşüm kira bedeli 2018 listesi



Özellikle de deprem riski taşıyan ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu illerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Bilindiği üzere kentsel dönüşüm projelerini...

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2017 Listesi

Özellikle de deprem riski taşıyan ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu illerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Bilindiği üzere kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiği şehirlerimizde gerekli sözleşme prosedürlerini yerine getirerek anlaşma imzalayan kişilerin riskli binaları yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması sağlanıyor. İşte riskli binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapıldığı zamana kadar geçen sürelerde devlet vatandaşların mağdur olmaması için kira yardımında bulunuyor.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı

Hak sahiplerine belirli kurallara uymaları durumunda kira yardımı ödemesi almalarına izin veriliyor. Bu haktan yararlanmak isteyen kişilerin kira yardımı başvurusu için form doldurmaları gerekiyor. Aranılan koşulların taşınması durumunda 18 aya kadar kira yardımı alınmasına izin veriliyor. Ödenecek olan kira yardımı tutarı geri ödemesiz olarak yapılıyor ve şehirlere göre kira yardımı tutarı belirleniyor.

Kira yardımı ev sahiplerinin kendilerine yapıldığı gibi aynı zamanda bir kereye mahsus olmak üzere taşınmazda oturan kiracılara ve yine sınırlı ayni hak sahiplerine de kira yardımı ödemesi yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı tutarının yanı sıra aynı zamanda kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2017 ödemesinde de bulunuluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan bu ödemelerde her yıl yeni taban ve tavan fiyatlar belirlenmektedir.

İllere Göre Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Tutarları

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis illerinde ev sahiplerine her ay 535 lira, kiracılara bir kez 1.070 lira, sınırlı ayni hak sahiplerine bir kerelik olmak üzere 2 bin 675 lira.

Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde ev sahiplerine her ay 605 lira, kiracılara bir kez 1.210 lira, sınırlı ayni hak sahiplerine bir kerelik olmak üzere 3 bin 25 lira.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde ev sahiplerine her ay 675 lira, kiracılara bir kez 1.350 lira, sınırlı ayni hak sahiplerine bir kerelik olmak üzere 3.375 lira.

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van illerinde ev sahiplerine her ay 745 lira, kiracılara bir kez 1.490 lira, sınırlı ayni hak sahiplerine bir kerelik olmak üzere 3.725 lira.

Adana, Antalya, Bursa, Konya illerinde ev sahiplerine her ay 810 lira, kiracılara bir kez 1.620 lira, sınırlı ayni hak sahiplerine bir kerelik olmak üzere 4.050 lira.
Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ev sahiplerine her ay 860 lira, kiracılara bir kez 1.720 lira, sınırlı ayni hak sahiplerine bir kerelik olmak üzere 4 bin 320 lira.

Konular